Τελευταίο "αντίο" στον 13χρονο, όργιο παρανομιών στο λούνα παρκ

Συγγενείς, φίλοι και εκατοντάδες κάτοικοι είπαν το τελευταίο "αντίο" στο 13χρονο αγοράκι που έχασε τη ζωή του στο λούνα πα...



Συγγενείς, φίλοι και εκατοντάδες κάτοικοι είπαν το τελευταίο "αντίο" στο 13χρονο αγοράκι που έχασε τη ζωή του στο λούνα παρκ - καρμανιόλα, στο Ελληνικό. Από το πρωί, γονείς μαζί με τα παιδιά τους και συμμαθητές του άτυχου 13χρονου άφηναν λουλούδια και σημειώματα στο σημείο που το παιχνίδι μετατράπηκε σε τραγωδία.

Την ίδια ώρα ο εισαγγελέας μετέτρεψε το πλημμέλημα που αντιμετώπιζαν ο ιδιοκτήτης και οι τρεις εργαζόμενοι στο λούνα παρκ σε κακούργημα και την Παρασκευή θα απολογηθούν για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο. Η δίωξη μετατράπηκε σε κακούργημα μετά τις αποκαλύψεις για τις απαράδεκτες συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργούσε παράνομα το λούνα παρκ, χωρίς στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας.



Σύμφωνα με τον δικηγόρο υπεράσπισης, Άγη Τάτση "το συγκεκριμένο παιχνίδι φέρει όλα τα στοιχεία πιστοποίησης εύρυθμης λειτουργίας και είχαν γίνει, απ' όσο γνωρίζω, περιοδικοί έλεγχοι".

Όμως οι ισχυρισμοί των κατηγορουμένων ότι υπήρχε πιστοποίηση για την ασφάλεια των παιχνιδιών, και πως η πισίνα με τον φουσκωτό κύλινδρο στην οποία γράφτηκε η τραγωδία με το θάνατο του 13χρονου αγοριού διέθετε πιστοποίηση, διαψεύδεται από την ίδια την εταιρεία πιστοποίησης την οποία επικαλούνται.

"Το πιστοποιητικό που διακινείται στον τύπο δεν αφορά το συγκεκριμένο παιχνίδι, ούτε τη συγκεκριμένη εγκατάσταση λούνα παρκ στο Ελληνικό. Ο φορέας μας είχε πιστοποιήσει τον Μάιο του 2012 ένα εντελώς διαφορετικό ψυχαγωγικό παιχνίδι, στην περιοχή του Ασπροπύργου, για το οποίο μάλιστα η πιστοποίηση δεν είναι σε ισχύ, καθώς έχει λήξει από τον Νοέμβριο του 2012" υπογραμμίζει μεταξύ άλλων η εταιρεία.

Όπως αποδεικνύεται αυτή δεν ήταν η μοναδική παρανομία των υπευθύνων του λούνα παρκ. Ο έλεγχος που έκαναν οι επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης έδειξαν ότι το λούνα παρκ όχι μόνο λειτουργούσε παράνομα, αλλά έκλεβε ρεύμα από το δημοτικό φωτισμό. Όλες αυτές οι παρανομίες φαίνεται πως γινόταν με την ανοχή του δήμου, ο οποίος δεν είχε χορηγήσει ποτέ άδεια λειτουργίας και εγκατάστασης, όμως εισέπραττε ενοίκιο από την επιχείρηση.

Το πρωί οι επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης έκαναν έφοδο στο δήμο Ελληνικού και πήραν μαζί τους έγγραφα για την παραχώρηση και την εκμίσθωση του οικοπέδου για τη λειτουργία του λούνα παρκ, στο οποίο αμέσως μετά έκαναν αυτοψία.

Μετά από δύο ημέρες σιωπής ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης σήμερα εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία υπαινίσσεται ότι πίσω από τα ρεπορτάζ των δημοσιογράφων και την κριτική που γίνεται με βάση τα ντοκουμέντα που "βγάζουν μάτι", κρύβονται πολιτικές σκοπιμότητες και εξυπηρέτηση συμφερόντων.

"Είναι εύλογα τα ερωτήματα που διατυπώνονται από πολίτες και μέσα ενημέρωσης για το τί ακριβώς συμβαίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση. Ωστόσο δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι η σφοδρή και στοχευμένη επίθεση που γίνεται σε βάρος μας από ορισμένα μέσα, δημοσιογράφους, πολιτικούς και τοπικούς παράγοντες, έχει να κάνει με την εξυπηρέτηση άλλων στόχων και συμφερόντων" υποστηρίζεται στην ανακοίνωση.

Η Δημοτική Αρχή θεωρεί εύλογα τα ερωτήματα για την τραγωδία, όμως δεν αναφέρει κάτι σχετικά με τις καταγγελίες, όπως αυτή του πρώην δημάρχου Αργυρούπολης και νυν δημοτικού συμβούλου Γιάννη Τσαρπαλή. "Εξήγησα ότι οι κανόνες ασφαλείας δεν υπάρχουν σε αυτό το χώρο και επομένως πρέπει άμεσα να το κλείσει. Αυτό έγινε το Φεβρουάριο του 2012. Η απάντηση ήταν ότι αυτός θα το νοικιάσει έτσι θέλει, με την πλειοψηφία των 17 δημοτικών συμβούλων. Δεν μπορεί ο δήμος να νοικιάσει ρέμα" τονισε στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA".

Την ίδια ώρα η κατάσταση της υγείας του 9χρονου κοριτσιού βελτιώνεται και φαίνεται πως είναι θέμα χρόνου να βγει από την εντατική. Δίπλα της βρίσκονται συνεχώς οι γονείς της, αλλά και ομάδα ειδικών για να τη στηρίξουν ψυχολογικά.

Γ. Τσαρπαλής: Την ευθύνη έχει ο Δήμος

Ο πρώην δήμαρχος Αργυρούπολης Γιάννης Τσαρπαλής μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του MEGA υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη περιοχή που είχε στηθεί το λούνα παρκ δεν ανήκει στον Δήμο.

"Το έφερα και μάλιστα έκτακτα στο δημοτικό συμβούλιο γιατί όταν ως δήμαρχος προσπάθησα να κάνω κάποιες εργασίες ούτε ιδιοκτησιακό καθεστώς είχαμε ως δήμος αλλά ήταν της ΕΥΔΑΠ το ρέμα, αλλά και ακατάλληλος ο χώρος. Είπα δεν μπορείτε να εκχωρήσετε το χώρο γιατί αύριο δεν θα μπορείτε να δώσετε άδεια. Έτσι αναγκάστηκαν να κλέψουν ρεύμα".

Ο κ. Τσαπαλής αναφέρθηκε και στις μετέπειτα ενέργειές του λέγοντας ότι "έκανα και ένα δελτίο τύπου και ο δήμος μας απάντησε ότι έχει το δικαίωμα να το νοικιάσει. Έτσι λοιπόν έβγαλα 12 φωτογραφίες και τις έβαλα στο facebook γράφοντας για το πάρκο που έγινε λούνα παρκ και πως αυτή η ενέργεια ήταν παράνομη. Στις 28/12/2011 δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας είπε ότι κλέβουν ρεύμα από το πίλαρ".

"Αν γινόταν έλεγχος δεν θα νοικιαζόταν ποτέ. Αναγκάστηκα να απευθυνθώ στον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης και ξέρω ότι γίνεται έλεγχος. Την ευθύνη έχει ο δήμος", επέμεινε ο κ. Τσαρπαλής.

Related

ΕΛΛΑΔΑ 199583598358807607

Follow Us

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΣΧΟΛΙΑ

My Blogger TricksAll Blogger TricksTechtunes

Connect Us

My Blogger TricksAll Blogger TricksTechtunes
item